Подобрување на локалната патна инфраструктура

Објавено на: 05.07.2019 - 08:42

 

Во рамките на реализацијата на проектот Изградба, реконструкција, санација и рехабилитација на локалните улици и патишта во Општина Илинден, по комплетната рехабилитација и реконструкција на локалниот пат Кадино-Клучка Автопат А4, во должина од 1600 метри, извршена е санација и асфалтирање на два крака на улица „10“ во Кадино во должина од 500 метри. Во истото населено место извршена е санација и асфалтирање на крак од улица „3“ во должина од 170 метри, како и крак на улица „12“ во должина од 50 метри.

Во населено место Миладиновци извршена е санација и асфалтирање на  на улица „1“ крак 1 во должина од 200 метри, како и  улица „4“ крак 1 во должина од 140 метри.

Во населба Илинден извршена е санација и асфалтирање на крак 2 на уклица „2“ во должина од 625 метри и крак 1 од истата улица во должина од 120 метри. 

Во тек се подготовки за санација на пристапниот пат до црквата во Миладиновци во должина од 700 метри, како и санација на крак на улица „7“ во населба Илинден, покрај гробиштата, во должина од 400 метри.

Во насока на обезбедување подобри услови за живеење и стопанисување, Општина Илинден континуирано работи на подобрувањето и модернизирањето на локалната патна инфраструктура којашто на територијата на Општината се протега во должина од 306 километри, односно на изградбата на патишта, улици, изградбата на мостови, пешачки и велосипедски патеки.

 

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013