Извршена санација на премин на железничка пруга во населба Илинден

Објавено на: 13.09.2018 - 08:53

 

Општина Илинден во соработка со Македонски Железници АД Скопје извршија санација и реконструкција на преминот на железничката пруга на влезот во населба Илинден.

Поради големата фрекфентност на патнички возила и сообраќај кој се одвива по локалнот пат кој преставува и главен влез во Општина Илинден, се придонесе преминот на железничката пруга значително да се оштети и преставуваше проблем во одвивањето на секојдневниот сообраќај.

Со активностите покрај промената на подлогата на преминот и асфалтирање на истиот, се изврши и санација и зајакнување на шинската инфрастуктура на преминот.

На овој начин се придонесе за подобрување на условите и зголемување на безбедноста на учесниците во сообраќајот.

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013