Инфо

22.12.2015 |

Донесени нови урбанистички планови за Илинден, Марино и Кадино со вкупна површина од 700 хектари

Советот на Општина Илинден ги донесе новите урбанистички планови за Илинден, Маринo и Кадино со вкупна површина од 700 хектари.

12.12.2015 |

Прес на градоначалникот на Општина Илинден, м-р Жика Стојановски: Во патната инфраструктура ќе бидат вложени 146 милиони денари

Прес на градоначалникот на Општина Илинден, м-р Жика Стојановски: Во патната инфраструктура ќе бидат вложени 146 милиони денари

13.10.2015 |

Интервју со м-р Жика Стојановски, градоначалник на Општина Илинден: Со новите фабрики ја намаливме невработеноста на 12 %

„Успешна инвеститорска дестинација“, „Економски тигар во регионот“ се само дел од епитетите што често ги среќаваме во медиумите, а се однесуваат на Општина Илинден. Благодарејќи на многубројните инвестиции и отворањето на нови работни места оваа Општина која што е позната по примената на иновативен пристап во работењето, последниве години зазема почесно место на сите релевантни бизнис мапи. Но, што е уште позначајно локалните економски политики продонесоа Општина Илинден денес да има невработеност од 12 %, што е најмала стапка на невработеност забележана во нашата земја. Сето ова е причина за разговор со првиот човек на оваа општина, градоначалникот м-р Жика Стојановски.

07.10.2015 |

Се градат, амбуланта, градинка, канализација, улици...

Во Општина Илинден во тек реализација на повеќе капитални проекти од големо значење за жителите на сите 12 населени места.

25.08.2015 |

Прес конференција - Капитални инвестиции во Образованието во Општина Илинден

Образованието претставува една од најзначајните области за развој, и фактор на современиот раст. Инвестирањето, осовременувањето и унапредувањето на квалитетот на образовниот процес  е главен двигател за одржлив економски и социјален развој на локалната заедница.

15.08.2015 |

Предадена во употреба фекална канализација со пречистителна станица во Кадинo, Општина Илинден

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски на свечен начин, во присуство на поголем број граѓани предадоа во употреба нов сегмент од фекалната канализација во Кадино, кој опфаќа изградба на пречистителна станица со капацитет од 1250 еквивалент-жители и канализациски систем во должина од 3.300 метри.

10.07.2015 |

Интензивно се реновираат основните училишта во Општина Илинден

Во рамките на реализацијата на проектот за реконструкција на основните училишта, Општина Илинден интензивно работи на обезбедување на квалитетни услови за следење на образовниот процес.

04.07.2015 |

Поставен камен темелник на нов дел од детската градинка „Гоце Делчев“: Општина Илинден го зголемува капацитетот на градинката за нови 120 деца

Во Општина Илинден, во присуство на голем број граѓани, на свечен начин беше поставен камен темелник на нов дел од детската градинка „Гоце Делчев“. Камен темелникот го поставија министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот Жика Стојановски, со што Општина Илинден во соработка со Министерството за труд и социјална политика почна да го реализира проектот за зголемување на капацитетот на првата општинска детска градинка „Гоце Делчев“ со изградба на нов дел на површина од 650 метри квадратни.

18.06.2015 |

Илинден високотранспарентна општина

Општина Илинден е високотранспарентна општина според анализата направена од страна на здружението „Млади европски федералисти“.

03.06.2015 |

Пуштен во употреба енергетско-ефикасен систем за греење и ладење како дел од Проектот „Енергетска ефикасност во Јавните општински установи“

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и градоначалникот Жика Стојановски, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, во присуство на голем број граѓани го предадоа во употреба енергетско-ефикасниот систем за греење и ладење со користење на алтернативни, обновливи извори на енергија, кој претставува завршен сегмент како дел од Проектот „Енергетска ефикасност во Јавните општински установи“.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013