Манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце – симбол на Христовото Воскресение” во општина Илинден

Published on: 28.04.2021 - 10:58

 

Општина Илинден ќе ја реализира 15-та по ред јубилејна традиционална манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце – симбол на Христовото Воскресение”. Оваа оригинална и единствена од ваков вид манифестација којашто истовремено ги обединува културата, уметноста и традицијата секоја година се одржува на Велик четврток, во пресрет на големиот христијански празник Велигден, при што секој посетител на манифестацијата што ќе подари книга за возврат добива црвено Велигденско јајце.
Поради вонредната состојба на пандемијата со корона годинава и неможноста од организирање на масовни настани, манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце – симбол на Христовото Воскресение” во која досега се обезбедени 36000 книги, добива сосема нов лик.
Со цел да продолжи традицијата, со особена чест и задоволство Ве покануваме да земете учество на манифестацијата и со донирање на книги по ваш избор, заедно да придонесеме за збогатување на библиоточниот фонд.
Со голема почит изразуваме благодарност до сите досегашни учесници во манифестацијата кои што со дарувањето книги го збогатија библиотечниот фонд на Општинската библиотека Илинден, библиотеката на Домот на култура Марино, како и училишните библиотеки, давајќи голем придонес во афирмацијата и развојот на културата, образованието и науката.
Информации на тел. (02) 2571-703, 2571-704 локал 112

 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013