Отоврена изложба под наслов „Денот на стрелецот“

Published on: 23.12.2019 - 15:32

Во присуство на поголем број љубители на уметоста, во Домот на култура „Илинден“ отворена e традиционалната изложба на академскиот уметник Новица Трајковски под наслов „Денот на стрелецот“.

На изложбата се поставени над 40 дела од различна тематика и тоа: „стари мостови од Македонија“, „циклусот убава е Македонија, „циклусот мојот убав Илинден “,  како и три слики за наредната изложба на академскиот уметник под наслов  „Моите соништа“.

Изложбата ја отовори Градоначалникот на Општина Илинден м-р Жика Стојановски и иста биде отворена до крајот на јануари 2020 година.

 

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013