Атлетика - На пешачко-рекреативната патека Марино-Кадино се тркаа 300 ученици и младинци

Published on: 29.07.2019 - 17:00

 

На пешачко-рекреативната патека Марино-Кадино, во рамките на Спортскиот викенд „Илинден 2019“ се оджаа натпреварите во атлетика-трчање, на кои учествуваа околу 300 ученици и младинци.

Во прекрасен амбиент младите вљубеници во атлетиката се натпреваруваа во трките на 50, 150, 300, 500, 600, 800 и 1500 метри, при што беа бодрени од многубројна публика.

Натпреварите во атлетика речиси секоја година се најатрактивен дел од Спортскиот викенд, а причина за тоа секако е настапот на најмладите во трките на 50 метри, момчињата и девојчињата од градинката „Гоце Делчев“.

Покровителот на манифестацијата, градоначалникот на Општина Илинден,  Жика Стојановски на најдобрите тројца во секоја дисциплина им додели медали.

Благодарејќи на одржувањето на Спортскиот викенд атлетиката станува се попривлечен спорт кај најмладите, а за тоа најдобро зборува се помасовното учество на учениците и младинците во трките што се организираат по повод одбележувањето на Денот на Општината „Илинден 2-ри Август“.

ПЛАСМАН

Трчање на 50 м /женски / градинка 

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Марија Младеновска

JОУДГ,,Гоце Делчев”

2.

Јана Јосимовска

JОУДГ,,Гоце Делчев”

3.

Јана Миленковска

JОУДГ,,Гоце Делчев”

 

 Трчање на 50 м / машки / градинка

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Јаков Петровски

JОУДГ,,Гоце Делчев”

2.

 Павел Ѓорѓиевски

 JОУДГ,,Гоце Делчев”

3.

Андреј Илиевски

JОУДГ,,Гоце Делчев”

 

Трчање на 150 м /женски /  1 – 3 oдд            

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Марина Стефановска

ООУ,,Гоце Делчев“

2.

Клементина Бојковска

ООУ,,Браќа Миладиновци”

3.

Јана Ивановска

ООУ,,Гоце Делчев”

 

Трчање на 150 м /машки/  1 – 3 oдд 

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Максим Костадиновски

ООУ,,Гоце Делчев

2.

Лео Благевски

ООУ,,Браќа Миладиновци”

3.

Гордан Стојановски

ООУ,,Гоце Делчев“

 

Трчање на 300 м /женски/  4 – 5 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Дијана Стојановска

ООУ,,Ристо Крле”

2.

Ива Ѓуровска

ООУ,,Гоце Делчев“

3.

Милена Арсовска

ООУ,,Гоце Делчев”

 

 

Трчање на 300 м /машки/  4 – 5 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Дамјан Трајковски

ООУ,,Гоце Делчев”

2.

Стефан Петровски

ООУ,,Гоце Делчев”

3.

Марко Марковски

ООУ,,Браќа Миладиновци”

 

Трчање на 600 м /женски/  6 – 7 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Ева Доневска

ООУ,,Гоце Делчев”

2.

Тамара Милошевиќ

ООУ,,Ристо Крле”

3.

Марија Ивановска

ООУ,,Гоце Делчев”

 

Трчање на 600 м /машки /  6 – 7 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Тадеј Ангеловски

ООУ,,Гоце Делчев”

2.

Бојан Трајковски

ООУ,,Гоце Делчев”

3.

Гоце Трајчевски

ООУ,,Гоце Делчев”

 

 

Трчање на 600 м /женски/  8 – 9 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Викторија Ацеска

ООУ,,Ристо Крле”

2.

Ива Младеновска

ООУ,,Браќа Миладиновци”

3.

Ања Јакимовска

ООУ,,Ристо Крле”

 

Трчање на 800 м /машки/  8 – 9 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Роберт Јовчевски

ООУ,,Ристо Крле”

2.

Леонид Крстевски

ООУ,,Ристо Крле”

3.

Христијан Веселиновски

ООУ,,Гоце Делчев”

 

Трчање на 800 м /женски/    I – IV   СОСУ

Ред.бр

Име и презиме

Училиште

1.

Сара Милеска

СОСУ,,Илинден”

2.

Мартина Станковиќ

СОСУ,,Илинден”

3.

   

 

Трчање на 1500 м /машки/    I – IV   СОСУ

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Бојан Илиев

СОСУ,,Илинден”

2.

Христијан Постолов

СОСУ,,Илинден”

3.

Милан Велковски

СОСУ,,Илинден”

 

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013