Со традиционална Априлијада одбележан Денот на шегата

Published on: 01.04.2019 - 19:12

 

Во весела атмосфера исполнета со многу смеа, песна, аплаузи и детски џагор, во Спортската сала „Гоце Делчев“ се одржа традиционалната Априлијада. Учениците од основните училишта „Браќа Миладиновци“, „Гоце Делчев“ и „Ристо Крле“, како и дечињата од градинката „Гоце Делчев“ под маски го одбележаа Светскиот ден на шегата 1-ви Април.

Пчелички, пеперутки, принцези, спајдермени, бетмени, роботи, полицајци, пирати... ликови од детските приказни, беа само дел од многубројните маски, плод на бујната детска фантазија и иновативност. Свој придонес во веселата атмосфера во Спортската сала „Гоце Делчев“ даде и кловнот Бади, измамувајќи бројни аплаузи.

И на оваа 13-та традиционална Априлијада најдобрите маски од трите училишта и од градинката беа наградени со соодветни награди.

 

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013