Асфалтирани три улици во Марино

Published on: 04.10.2011 - 10:47

Согласно Програмата за санација и реконструкција на локалните патишта и улици, Општина Илинден изврши асфалтирање на улиците „502“ „504“ и „505“ во населеното место Марино, кои беа претходно раскопани заради поставувањето на приклучоци за фекалната канализација во ова населено место.

На овие три улици, како и на претходно асфалтираните “503“, “506“, “507“, “508“, “509“ и “510“, кои исто така беа раскопани по поставувањето на фекалната канализација, покрај асфалтирањето поставени се и каналети за одведување на атмосферската вода.

Со реализацијата на овој капитален проект за граѓаните од најгусто населениот дел од Општина Илинден, односно со асфалтирањето на овие улици чија вкупна должина изнесува 2.300 метри, значително се подобруваат условите за живот на жителите од ова населено место, кои што имаат подобра и побезбедна комуникација.

 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013