Исчистените одводни канали спречија да дојде до поплавувања во Општина Илинден

Published on: 27.02.2013 - 11:22

Отворените одводни канали во Општина Илинден го издржаа притисокот на надојдените води по неколкудневното невреме проследено со поројни дождови што ја зафати нашата земја. Во ниеден момент не беше доведена во прашање функционалноста на каналската мрежа во Општината, во должина од 120 километри.

Главна причина за тоа што не дојде до излевање на надојдените води и поплавување на околните површини е проодноста на отворените канали кои во изминатиот период  Општина Илинден во соработка со ЈП Водостопанство „Скопско Поле” континуирано ги чистеше.

Само минатата година со рачно и машинско чистење беа опфатени 23 километри од каналската мрежа.

Редовното одржување на отворените одводни канали и натаму останува еден од приоритетите на Општината во наредниот период.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013