Инфо

02.04.2021 |

Ќе се гради основно училиште во рамки на ОУ „Гоце Делчев“

По изградбата на новото средно училиште во населбата Илинден, ќе се гради и ново основно училиште. Градоначалникот на Илинден, Жика Стојановски, вели дека училиштето ќе се простира на површина од 2.400 квадратни метри, ќе биде енергетски-ефикасно и ќе биде дел од ОУ „Гоце Делчев“ во Илинден.

09.02.2021 |

Отчет на Градоначалникот Жика Стојановски за работењето на Општина Илинден во 2020 година

Почитувани сограѓани, Доследно на претходните години, ви го презентираме извештајот за работењето на општина Илинден за 2020 година. 

17.07.2020 |

Барање за Поднесување понуди за набавка-Проект „Реконструкција на пристапен пат-улица 532“

Почитувани, во прилог се наоѓа барањето за Поднесување понуди за набавка- Градежни работи за подобрување на инфраструктурата на локалните патишта во избрани општини согласно изработени основни проекти Дел 1, Дел 2, Дел 3, Дел 4 и Дел 5, број БЗП Број: LRCP-9034-MK-RFB-A.2.1.1.

03.06.2020 |

Преглед на заклучоци, мерки и препораки од седници на влада

Преглед на заклучоци, мерки и преопраки од седници на влада

28.05.2020 |

2020 ‘Ilinden’ literary event to take place online

This year’s ‘Ilinden’ literary event will be held via the municipality of Ilinden’s webpage due to the ongoing COVID-19 situation and the ban on organizing public gatherings, according to organizers.

26.05.2020 |

Литературна е-Манифестација „Илинден 2020“

Почитувани читатели, добредојдовте на 21-вата, но истовремено и првата Литературна Е-манифестација „Илинден 2020“. Се надевам дека вие и вашите блиски сте безбедни во овие необични времиња и ве повикувам да одвоите дел од вашето време минувајќи со стиховите за душа испеани од учесниците.

16.04.2020 |

Манифестација: „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение“

Манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение“, којашто Општина Илинден ја негува веќе 14-та година во континуитет, поради вонредната состојба на пандемијата со корона вирусот, годинава ќе добие сосема нов лик. Во духот на оваа оригинална  и единствена од ваков вид манифестација која што истовремено ги обединува културата, уметноста и традицијата, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски во соработка со книгоиздателската куќа „Матица Македонска“, на Општинската библиотека „Илинден“ и подарија 1000 книги од познати реномирани домашни и светски писатели, и лектирни изданија.

19.03.2020 |

Препораки и мерки

Во врска со потребата од преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење и спречување на внесување на Коронавирусот COVID-19, при состојба на Пандемија, состојба на ширење на заразна болест, и согласно донесените Одлуки на Владата за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, како и следење на тековите во локалната економија, Градоначалникот на Општина Илинден ги донесе следниве  препораки, мерки и решенија:

16.03.2020 |

Информации, заклучоци и препораки во врска со превенција од Корона вирусот

Почитувани, Во прилог Ве информираме со усвоените заклучоци, мерки и препораки за превенција од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус), од страна на Владата и Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство:

07.02.2020 |

Извештај за работењето на Општина Илинден во 2019 година - ПРЕДИЗВИЦИТЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА

Извештај за работењето на Општина Илинден во 2019 година - ПРЕДИЗВИЦИТЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013