Галерии

Чествување по повод 90 години од раѓањето на академиците Матеја Матевски и Гане Тодоровски Учениците другаруваа со писателите за деца и млади на традиционалното Литературно матине Со стиховите од Рацин отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“
Одбележан патрониот празник на ООУ „Гоце Делчев“ Со Манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце-Симбол на Христовото Воскресение“ обезбедени 35.000 книги Успешно реализирана манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение “
Делегација на Општина Брежице од Словенија во посета на Општина Илинден Со традиционална Априлијада одбележан Денот на шегата Делегација на збратимената Општина Решетари ја посети Општина Илинден - Размена на искуства за поквалитетен живот на граѓаните од двете општини
Oдбележан Свети Трифун и Денот на лозарите Локален совет за превенција: Конкретни мерки за поголема безбедност во сообраќајот Локален економски развој (ЛЕР) во Општина Илинден - Галерија
Зимски рекреартивни игри во фудбал, во спортската сала „Гоце Делчев“ Градинката „Гоце Делчев“ го одбележа 10-от јубилеен патронат Во празнична атмосфера масовно одбележано Богојавление-Водици
Дом на култура „Илинден“: Отворена изложба на слики од ликовната колонија „Карпино 2018“

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013