Календар на настани 2019 година

Published on: 07.03.2016 - 12:42

Jaнуари

 • 17 јануари - Дом на култура „Илинден“: Отворена изложба на слики од ликовната колонија „Карпино 2018“ - ЛИНК
 • 19 јануари- Одбележување на Богојавление (Вoдици) - ЛИНК

 


 

Февруари

 • 14 февруари- Традиционално одбележување на Свети Труфун во н.м. Ајватовци - ЛИНК

 

Март

 • Проекција на три документарци во кино салата на Домот на култура „Илинден“ - ЛИНК

 

Април

 • 1 април- Априлијада-2018

 

Мај

 • 14 до 18 мај- Литературна манифестација „Илинден 2019” - ЛИНК

 


 

Јули

 • Спортски викенд
 • Одбележување на Денот на општина Илинден „Илинден 2 Август” - со општонароден собир во манастирски комплекс Св.Ѓорѓија и фестивал на народна музика „Илинденски етно фест”

 


 

Септември

 


 

Oктомври

 • 23 октомври - Одбележување на Денот на македонската револуционерна организација- Миладиновци (спомен обележје на Васил Аџаларски)

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013