Отворена изложбата „Живот во бои“ на Андријана Мациев

Објавено на: 04.05.2017 - 13:58

Во Домот на култура „Илинден“, во населба Илинден отворена е изложбата „Живот во бои“  на ликовниот уметник Андријана Мациев. Со пригоден збор за пораките што ги носи изложбата и творештвото на Андријана Мациев, изложбата ја отвори академскиот сликар Новица Трајковски.

Љубителите на уметноста имаат можност да видат 50-на дела на оваа млада авторка, која има остварено повеќе самостојни изложби во земјата и во странство, а учествува и на повеќе групни изложби, манифестации и ликовни колонии во Македонија и надвор од државата. Учесник е на многу манифестации и перформанси каде што се негува и почитува уметноста.

Андријана Мациев дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Скопје и е член на Друштвото на ликовни уметници на Македонија.

Изложбата ќе биде отворена до крајот на мај. 

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013