Стратешки план за Локален Економски Развој на Општина Илинден

Објавено на: 09.12.2014 - 14:34

Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, го изработи новиот Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2017-2021 година, што имате можност да го преземете од нашиот веб сајт.

Со Стратешкиот план е одредена насоката на развој на Општина Илинден, а определени се и конкретните акциони чекори за наредниот период. Сето ова треба да овозможи продолжување на економскиот раст и подобрување на условите за живеење во Општина Илинден.

Во соработка со ОБСЕ, Општина Илинден го изработи и првиот Стратешки план за локален економски развој на Општина Илинден за периодот 2006-2011 година, како и вториот за периодот 2012-2016 година.

Зацртаните чекори во овој Акционен план беа реализирани со процент од 91 отсто успешност, што придонесе за брз локален економски развој на Општината и нејзино прераснување во една од најдобрите општини во Република Македонија. 

Одлука за изработка на Стратешки план за ЛЕР 2017-2021 - ЛИНК

Одлука за формирање на работно тело за изработка на Стратешки план за ЛЕР 2017-2021 - ЛИНК

Агенда за 1 работилница - ЛИНК

Агенда за 2 работилница - ЛИНК

Покана за работилница - ЛИНК

Записник од  1 работилница - ЛИНК

Записник од  2 работилница - ЛИНК

Список на присутни на 1 работилница - ЛИНК

Список на присутни на 2 работилница - ЛИНК

Одлука за усвојување на Стратешкиот план за ЛЕР 2017-2021-ЛИНК

Документот во ПДФ формат можете да го отворите со клик на графиката.

 

Стратешки план за Локален Економски Развој на Општина Илинден 2017-2021

 

 

Стратешки план за Локален Економски Развој на Општина Илинден 2012-2016

Македонски
Еnglish
 
АРХИВА:

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013