Пуштен во употреба реконструираниот Дом на култура „Мралино“

Објавено на: 04.12.2015 - 15:33

Со пригодна културно-уметничка програма изведена од страна на учениците од подрачното основно училиште „Ристо Крле“ од Мралино и Ансамблот за народни песни и ора „Илинден“, беше одбележана реконструкцијата на Домот на култура „Мралино“. На свеченото пуштање во употреба на реконструираниот Дом на култура, покрај големиот број граѓани присуствуваа и градоначалникот на Општина Илинден, м-р Жика Стојановски и претседателот на Советот на Општината, Марјан Милошевски.

Со реконструкцијата и обновувањето на овој дом на култура, со површина од 250 метри квадратни, Општина Илинден ја заокружува реализацијата на капиталниот проект „Изградба, санација и реконструукција на 10 Домови на култура“, во рамките на кој се изградени, реконструирани, опремени и предадени во употреба 9 домови на културата: „Илинден“, „Кадино“, „Мршевци“, „Бујковци“, „Дељадровци“, „Бучинци“, „Бунарџик“, „Текија“ и „Ајватовци“.

Жителите на Мралино, со пуштањето во употреба на овој дом на култура добиваат простории каде што ќе можат меѓусебно да се дружат, да организираат разни манифестации, средби и состаноци. Домот на културата ќе можат да го користат месните заедници, здруженијата на пензионери, здруженијата на жени, на младинци, спортските друштва, односно сите граѓани што ќе имаат потреба за тоа.

Покрај целосната реконструкција и опремување, во Домот на култура „Мралино“, како и во другите 9 домови на култура опфатени со Проектот, е обезбеден бесплатен безжичен интернет.

Со изградбата и реконструкцијата на домовите на култура, Општина Илинден продолжува со инвестиции во инфраструктурни објекти за потребите на културата, создавајќи услови за организирање на културни настани.

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013